Links

Hermed en oversigt over relevante links til andre steder på internettet. Alle links åbner i et nyt vindue. NB!Oversigten opdateres ikke længere.

Aalborg Stift
Stiftets informative hjemmeside - med bl. a. artikler om nogle af de områder som også hidrører folkekirken på det lokale plan.

Altertavler i Danmark
Elektronisk opslagsværk over et udvalg af danske altertavler. Der er udgivet en bog med en mere komplet fortegnelse og flotte billeder.

Andre sognehjemmesider
Aalborg Stift har samlet en side med en masse links til forskellige sogne og provstiers hjemmesider. Som noget helt nyt er der også billedportrætter af de enkelte præster og provster.

Biblen Online
Normalt er Biblen et af de mest udbredte litterære værker og en stor "tyksak" som bog. Men på dette link finder du samtlige læsninger online. Lige til at printe ud eller gemme på computeren.

Borger.dk
Hele Danmarks offentlige portal - med adgang til de mange nyttige borgerinformationer. Til de fleste funktioner får du brug for et digitalt signatur.

Cyberkirken
Folkekirken er flyttet ud på internettet. Her kan du læse udvalgte prædikener, om hvordan man bliver viet i en kirke, tale med en præst online eller bed en bøn.

Dagens ord
Flyt kirken ind på din smartphone. Få en velsignelse eller skriv en bøn. Lyt til dagens salme eller hør en præst fortælle en historie fra Biblen. Findes som applikation til smartphones med flg. styresystem: iOS og Andriod.

De forsvundne tegn: En begynders guide til Guds hus
Berlingske Tidende har lavet en oversigt over de tegn og symboler der kan findes i de danske kirker. Oversigten skal tages som det man typisk kan finde i de fleste kirker.

Danmarks kirker
Nationalmuseet har nu åbnet adgang til flere hundrede tusind sider om kirkerne i Danmark, deres kalkmalerier, inventar og gravminder. Viden, oplevelser og stof til eftertanke er samlet på denne fantastiske hjemmeside.

Den Danske Salmebog Online
Kirkeministeriet og Det Kgl. Vajsenhus har sammen skabt Den Danske Salmebog Online - et moderne website, hvor alle har adgang til salmebogens tekster og melodier.

DR Kirken (YouTube)
Se DR Kirken fra et fælleshus i København, eller nogle af de samtaleprogrammer som tidligere er blevet vist.

DR Tro
Portal for DR's radio- og tv-programmer om kirke og tro. Dyk ned i de mange spændende artikler eller se/lytte til de seneste udsendelser: DR Kirken - fra fjernsynet, Morgenandagten fra P2, seneste højmesse fra P1 eller abonnere via podcast. Herudover er der spændende viden i de mange temaartikler der forefindes på hjemmesiden.

Dåb i folkekirken
En hel ny og informativ hjemmesiden om hvordan og hvorfor dåben foregår. Klik dig ind på forskellige informationer og hør dåbssalmerne.

FDF Romdrup-Klarup
Den lokale afdeling af en af de mest populære foreninger for friske FDF'ere. De lokale FDF'ere medvirker også til nogle af kirkernes events, hvor de bl. a. optræder med eget orkester. På hjemmesiden kan du finde oplysninger om hvordan du kan blive tilmeldt som FDF'er.

Folkekirken
Fælles kirkelig portal med nyheder, gode oplysninger og spændende artikler. Du finder også sektionen om "Musik og kirke".

Folkekirke TV
Aalborg Stifts portal med de seneste udsendelser som også kan opleves på den digitale tv-kanal Kanal Nord.

Grundtvig-Byen
En af de mest berømte salmedigtere - sognepræst Nicolai Frederik Severin Grundtvig har lagt navn til portalen "Grundtvig-Byen". Byen er en omfattende linksamling til forskellige organisationer med grobund i grundtviganismen. Du finder også et leksika med svar på (de fleste) spørgsmål.

Kirkeministeriet
Hjemmesiden er opdelt i tre overskuelige sektioner; Folkekirken, Borgerportalen og Ministeriet. Under 'Folkekirken' kan findes relevante informationer om menighedsråd, kirker og personale. Du kan også finde eks. opslåede præstestillinger. Under 'Borgerportalen' finder du informationer om de kirkelige handlinger og under 'Ministeriet' findes bl. a. seneste bekendtgørelser og lovforslag.

Kirken i Kulturen
Hvordan er kirkens rolle i et moderne velfærdssamfund som det danske? Hvad vej skal man gå af så overbygningen mellem musik og kirke stadig fungerer optimalt? Disse og andre spørgsmål finder man svar på en hel ny hjemmeside som præsenterer kirkens rolle i et samfund fyldt med "lyde og indtryk".

Klarup Antenneforening
Her findes den lokale arrangementoversigt, hvor du også finder vores tilbud.

Klarup Skole
Den lokale folkeskole i Romdrup-Klarup området. Skolen er en tre-sporet skole med klassetrin fra 0. - 9. klasse.

Religion
Kristeligt Dagblads omfattende og informative portal om alle verdens trosretninger. Du finder også links til et hav af hjemmesider som omhandler religion og religionsvidenskab.

Salmemaraton
Kirkerne i Aalborg Østre Provsti er gået sammen om et fælles arrangement, som forløber over en periode på tre år frem til 2016. Tjek også den dertilhørende Facebook-side.

Snapperklubben.dk
Kender du "Snapper" fra Sigurds Bjørnetime? Nu kan du få Snapper til at huske på din dåbsdag. Det er gratis og uforpligtende at være med.

Trosfrihed - forfulgte kristne
Hjemmeside drevet af Folkekirkens mellemkirkelige Råd og som informerer om de kristne mindretal som har gået vanskelige tider imøde.